spijt-van-je-tattoo-laseren
spijt-van-je-tattoo-laseren

Spijt van je tattoo? Laseren!

Het aantal mensen met een tatoeage is het laatste decennium explosief gegroeid. Daarmee groeit ook het aantal mensen met spijt gestaag. Er wordt geschat dat ruim 80 procent binnen 5 jaar alweer spijt krijgt van zijn/haar tattoo. En iedereen kan zich daar wel iets bij voorstellen waarschijnlijk. Die ‘tribal’ op de arm, de ‘tramp stamp’ op de onderrug of de naam van een ex die nog ergens op het lichaam prijkt. Het zijn stuk voor stuk veelvoorkomende voorbeelden van tattoos die er in de praktijk voor zorgen dat de drager er vroeg of laat weer vanaf wil.

Spijt van je tattoo? Laseren!

Een tatoeage zetten gebeurt vaak in een impuls, het verwijderen ervan is helaas minder impulsief. Daar moet over worden nagedacht. Niet alleen kost het verwijderen veel meer dan het zetten, een tatoeage helemaal weghalen vergt ook nog een veel tijd. Zo kan een simpele naam op een arm makkelijk 8 behandeling kosten om volledig te verdwijnen. Laten we eens kijken naar hoe het verwijderen van een tatoeage werkt. Want waarom zou je niet eens overwegen om er wat aan te doen?

Laseren van je tattoo

Een tatoeage kan verwijderd worden door middel van een laser. Die laser breekt het pigment onder de huid af. De laser werkt met verschillende golflengtes om verschillende kleuren te kunnen afbreken. De modernste lasers kunnen eigenlijk alle kleuren afbreken. Hoewel geel en roze in de praktijk toch lastig blijken.

Op de site van Laserpraktijk Breda staat hierover:

Het verwijderen van de tatoeage gebeurt eigenlijk op dezelfde wijze als het aanbrengen ervan. In plaats van inkt wordt er nu een natuurlijke stof ingebracht die de oorspronkelijke inkt van de tatoeage afbreekt. De stralen van de laser zorgen ervoor dat inktpigmenten van de tatoeage in kleinere stukjes worden gebroken. Toen de tatoeage werd geplaatst in de lederhuid kon je lichaam de ingespoten stukjes kleurstof niet afvoeren. Deze inktdeeltjes werden in cellen opgeslagen en ingekapseld in de lederhuid. Door vergruizing van de laser kunnen de kleurdeeltjes door de omliggende cellen worden opgenomen en door het lichaam zelf worden afgevoerd.”

De laser wordt over de huid bewogen en breekt langzaam de kleuren af. De huid beschadigt hierdoor licht, daarom moet er in etappes worden behandeld. Zo kan de huid tussen iedere behandeling herstellen. Dit herstel duurt zo’n 6 weken. Als de huid wordt gekoeld tijdens het laseren bevordert dit het herstel.

Termijn voor verwijderen

Een tattoo zetten kan in een aantal uurtjes vaak al. Het weghalen is een tijdrovender proces. Reken met een naam op je lichaam op 8 tot 10 behandelingen en met afkoelperiode ertussenin kom je al snel op een jaar uit. De kosten? Zo’n 10 keer hoger dan het laten zetten.

Kortom, denk twee keer na voordat je een tattoo zet en als je alsnog spijt hebt van je tattoo… dan is er gelukkig nog een oplossing: laseren. Wat jouw keuze ook is.

Think twice & enjoy goodlife!

[divider]Instagram[/divider]

Ontdek meer gezondheid voor mannen op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.