japanse-udon-noedelsoep-is-om-van-te-smullen
japanse-udon-noedelsoep-is-om-van-te-smullen

Japanse Udon noedelsoep is om van te smullen

Wat eten we vanavond? Japanse Udon noedelsoep (ramen)! Dit is namelijk de comfort soep die je nodig hebt en die “soeper” heerlijk en snel bereid is. Geen moeilijk gedoe, wel lekker eten. En als bonus houd je genoeg tijd over voor andere leuke dingen.

Dus hoe maak je deze overheerlijke soep? Het is heel simpel:

[divider]Recept Japanse Udon noedelsoep[/divider]

Ingrediënten Japanse Udon Noedels

Aantal personen: 2

  • 250 gr gemengde paddenstoelen (beukenzwammen, shiitake, kastanjechampignons), grote paddenstoelen gehalveerd
  • 1 lt kippenbouillon
  • 200 gr kipfilet reepjes
  • 150 gr paksoi, fijngesneden
  • 140 gr udon noodles
  • stukje verse gember
  • 2 el sojasaus
  • rode peper
  • zeezout
  • zwarte peper
  • zonnebloemolie

Maken

  1. Verhit water voor de bouillon. Doe hier de 2 kippenbouillonblokjes bij en verhit het op laag vuur;
  2. Schil de gember en snijd het in kleine stukjes. Snijd de rode peper en verwijder de zaadlijsten (anders gaat je mond erg burnen);
  3. Doe wat zonnebloemolie in de pan en fruit hier de gember en peper in. Doe daarna de kip erbij en bak dit. Voeg hierna de paksoi toe en bak dit mee;
  4. Doe nu de paddenstoelen en de bouillon erbij en laat het geheel 10 minuten koken. Voeg de Udon noodles toe en laat het 6 minuten koken;
  5. Voeg later nog peper, zout en sojasaus toe (naar eigen smaak). Tast toe!

Geniet van dit heerlijke recept and enjoy goodlife.

Ontdek meer heerlijke recepten op lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.