De herfst, zo blijf jij actief met sporten
De herfst, zo blijf jij actief met sporten

De herfst, zo blijf jij actief met sporten

Kortere dagen, de bladeren vallen van de boom en de temperaturen nemen af. De herfst staat weer voor de deur! Voor veel mensen betekent dit lekker warm onder een deken of bij de kachel een film of serie kijken. Maar in de winter is het nòg belangrijker om te blijven bewegen om fit te blijven. Gelukkig zijn er genoeg (laagdrempelige) manieren om aan je gezondheid te werken. Hier zijn enkele tips om de herfst gezond door te komen.

Stel doelen

Het stellen van doelen zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft. Een doel kan bijvoorbeeld zijn om je conditie te verbeteren, deelname aan een sportevenement of verliezen van gewicht. Het is belangrijk dat je doel realistisch en haalbaar is. Zo vergroot je de kans op slagen.

Ga naar buiten

Misschien heb je de neiging om binnen te blijven als het regent of koud is buiten. Maar vergeet niet dat de herfst een prachtig seizoen is om naar buiten te gaan. Probeer eens een nieuwe wandelroute of ga mountainbiken in het bos. En ja je kunt makkelijk wandelen met een lekker warme koffie to go die je thuis gezet hebt uit je espressomachine. En daarna stap je samen lekker die mountainbike op.

Kleed je goed aan

Als je naar buiten gaat, zorg er dan voor dat je je wel warm genoeg aankleed. Kies voor laagjes, dan kun je eventueel iets uit doen als het te warm wordt. En waterdichte kleding is niet overbodig in het regenachtige Nederland. Neem altijd van te voren een kijkje op Buienradar.

Eet en drink gezond

Zorg ook in de herfst voor een gevarieerd, gezond dieet met voldoende voedingsstoffen. Vooral als je sport is het belangrijk dat je genoeg drinkt en voldoende eiwitten eet. Dit helpt je energielevel op peil te houden en je sportprestaties te verbeteren.

Veel succes en vergeet niet te genieten! Wil je eerst meer lezen over sporten en trainen? Lees dan verder op online lifestyle platform mensgoodlife.