Met deze tips start jij binnenkort nog met de populaire sport padel
Met deze tips start jij binnenkort nog met de populaire sport padel

Met deze tips start jij binnenkort nog met de populaire sport padel

Padel is een steeds populairdere sport. Bij het spel is het de bedoeling dat je de bal op een manier over het net slaat zodat de tegenstanders deze niet meer kunnen terugslaan. Hierbij mag je gebruik maken van de glazen wanden om het speelveld heen. Het team dat als eerste 6 games wint met een verschil van minstens 2 games, wint de set. Vaak heb je gewonnen bij 2 sets. Wil jij starten met padellen? In dit blog lees je tips om binnenkort nog te starten met padel.

Padel is een mix tussen tennis en squash

De benodigdheden

Een goede voorbereiding is het halve werk! Investeer daarom in een goede uitrusting. Een goed padelracket en een paar padelballen zijn voorwaardelijk. Als je net begint, raden we je een rond racket aan met een grotere sweet spot. Dit maakt het makkelijker om de bal te raken.

Zoek een padelbaan

Gelukkig zijn er steeds meer padelbanen beschikbaar. Dus grote kans dat er bij jou ook eentje in de buurt zit.

De spelregels van padel

Padel lijkt op tennis en squash, maar het werkt toch allemaal net iets anders. Zorg er dus voor dat je van te voren de spelregels leert. Overweeg eventueel om een paar lessen te nemen om de basisprincipes te leren. Veel clubs bieden deze introductielessen aan.

Nodig je vrienden uit

Padel is een sociale sport want het wordt meestal in dubbels gespeeld. Het is daarom een geweldige manier om te sporten èn plezier te hebben. Dus nodig je vrienden uit en let the competition begin!

Tips om padel te winnen

Als je met je vrienden wilt gaan padellen, wil je natuurlijk ook het liefste winnen. Probeer altijd in beweging te blijven. Zo is de kans het grootst dat je de bal terug kunt slaan. En vergeet de wanden niet te gebruiken. Op deze manier kun je je tegenstanders verrassen. Tot slot, communicatie is key! Zorg er dus voor dat jij en je partner op dezelfde golflengte zitten. Enjoy goodlife!

Wil je meer lezen over sport? Lees dan verder op online lifestyle blog mensgoodlife.