groene-vingers-begin-je-eigen-kweekkas-in-de-achtertuin
groene-vingers-begin-je-eigen-kweekkas-in-de-achtertuin

Groene vingers? Begin je eigen kweekkas in de achtertuin!

Het verbouwen van je eigen aardbeien, komkommer, tomaten, bieslook, basilicum en meer, hoe leuk is dat?! Hoe moeilijk het misschien ook klinkt, toch zijn er steeds meer mensen die hun eigen voedsel kweken en dat in hun eigen tuin. En wat blijkt; mensen brengen ook graag tijd door in hun eigen kweekkas waar ze even ontsnappen aan de soms erg digitale wereld en soms hectische dagelijkse zaken.

Je eigen kweekkas

Wanneer je een kweekkas in je tuin hebt zul je ervaren dat dat dé plek is waar eerlijk voedsel en heerlijk ontspannen samen komen. Back to nature door je eigen eten te verbouwen, dat ook nog eens puurder smaakt dan alles wat we in de supermarkt kopen. Helaas is wetenschappelijk aangetoond dat de voedingswaarden in ons voedsel de laatste jaren zijn afgenomen. Grote kans dat dit komt doordat we ons steeds meer en eerder bemoeien met het natuurlijke teeltproces. Met een eigen kweekkas ervaar je het zelf; vergelijk de tomaten en aardbeien uit je kas maar eens met die uit de supermarkt. Ze zien er anders uit en smaken ook nog eens vaak voller en lekkerder.


Foto: Tuinkas bij Witte Kasteel Loon op zand

Benodigdheden

Voor een eigen kas in je tuin heb je niet veel nodig. Een plekje in de zon waar je je kas kwijt kunt en dan de kas zelf, die simpel gezegd uit veiligheidsglas, een aluminium profiel en rubberen afdekstrips bestaat. Het veiligheidsglas zorgt ervoor dat de wanden en het dak in kleine, veilige stukjes breken wanneer er iets gebeurd (net als in de auto). Het plaatsen van de kas is misschien zelfs makkelijker dan het tuinieren dat er daarna bij komt kijken.

Moestuin

Als je kweekkas eenmaal staat, kan het “echte” werk beginnen. Het moestuinieren zal met vallen en opstaan gaan. Je bent afhankelijk van de temperatuur, het zonlicht etc. De temperatuur in je kas kan al snel oplopen tot boven de 30ºC, waardoor sommige planten het zwaar kunnen krijgen en moeilijker gaan groeien. Goed luchten en water geven is belangrijk. Al doende leert men!

Verbouw je eigen voedsel, enjoy goodlife!


Foto: Maxi project Oudekerk aan de ijssel

Vind meer outdoor nieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.