Beef Jerky, misschien ken je deze food trend wel uit de Verenigde Staten. Oorspronkelijk stamt dit gedroogd en gekruid rundvlees van de Indianen. Het is een ideale snack voor onderweg, tijdens het sporten of gewoon om te eten als tussendoortje. Bovendien is het een gezonde keuze omdat het weinig vet en veel eiwitten bevat. Inmiddels wordt het ook steeds populairder in Nederland. Tot voor kort was er helaas geen èchte lekkere Beef Jerky te vinden in ons land. Te dik, te nat, van gehakt gemaakt, vol conserveringsmiddelen, fabrieksgemaakt, niet gerookt of veel te duur. Maar wij hebben inmiddels een heerlijke, ambachtelijke variant gevonden: Dutch Jerky. Deze wil je zeker niet missen!
Dit is pure ambacht!
Het ontstaan van Dutch Jerky
Nadat Max’ vader Jasper tijdens corona niet meer op zakenreis naar Amerika kon, en dus de voorraad Beef Jerky op raakte, werd het voor Max tijd om zelf aan de slag te gaan met het produceren van een eigen variant. Na veel experimenten vond hij het perfecte recept. Ook vrienden en familie vonden het erg lekker. Zodoende is het idee van Dutch Jerky ontstaan: betaalbare, échte Amerikaanse Beef Jerky voor de Nederlandse liefhebbers.
Ambachtelijk
Samen met een bekroonde specialist in natuurvlees uit Waterland perfectioneerden ze het recept van het met gras gevoerde rundvlees. Bij Dutch Jerky is elk stukje gemarineerd in de lekkerste ingrediënten en wordt het langzaam gerookt. Vervolgens wordt het met de hand gesneden. Echte ambacht dus!
Het is gezond
Wist je dat het ook nog eens gezond is? De Dutch Jerky bevat 60% eiwitten, veel vitamines en mineralen, en weinig suiker en vet. Bovendien is vlees lang houdbaar en perfect voor onderweg, omdat het goed kan tegen verschillen in temperatuur. Lekker en gezond, dat klinkt als muziek in onze oren.
Échte Beef Jerky, dat is waar het om draait. Enjoy goodlife!
Wil je meer lezen over eten en lifestyle? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.