maak-de-lekkerste-risotto-in-een-handomdraai
maak-de-lekkerste-risotto-in-een-handomdraai

Maak de lekkerste risotto in een handomdraai

Risotto is een rijstgerecht uit het Noorden van Italië. Deze rijst wordt eerst even kort aangebakken en vervolgens gekookt in de bouillon. Tijdens het koken in de bouillon kunnen allerlei verschillende ingrediënten worden toegevoegd, bijvoorbeeld vlees, kip of lekkere groenten en kruiden en niet te vergeten parmezaanse kaas. Een risotto is ook een ideaal vegetarisch recept. In dit blog leggen we je uit hoe je een heerlijke pompoen risotto maakt.

Vegetarische pompoen risotto zelf maken

Allereerst starten we met het maken van de groentebouillon. Zet een warme, ruime pan water op het vuur en voeg een geschilde ui, wortel prei en een beetje zout toe. Snijd ondertussen een (fles) pompoen in kleine stukjes. Let op dat je niet in de vingers snijdt! Tip: een flespompoen hoef je niet te schillen. Leg de pompoen op een bakplaat en plaats deze in de oven (20 minuten). Bak de risottorijst op hoog vuur (3 minuten). Zet het vuur omlaag en schep telkens een soeplepel met je zelfgemaakte bouillon bij de rijst. Laat het water verdampen en in de risotto trekken. Voeg vervolgens weer een lepel bouillon toe, en ga zo maar door. Het duurt ongeveer 25 minuten voordat de rijst helemaal gaar is. Haal de pompoenblokjes uit de oven en voeg ze toe bij de risotto. Schaaf wat parmezaan boven de pan voor een lekker romig resultaat. Top af met verse basilicum en klaar is kees. Smullen maar!

Mamma mia, dat is lekker. Risotto met pompoen… Dit recept is smullen. Enjoy goodlife!

Wil je meer lezen over eten en koken? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife!