De traditionele Whisky Sour is een perfecte drankje om kennis te maken met whisky. Dit drankje bestaat meestal uit drie ingrediënten: whisky, citroensap en suikersiroop (en optioneel een scheut eiwit). Dit maakt het de perfecte combinatie van zoet en zuur, met de kenmerkende warme smaak van whisky. Met kleine aanpassingen kun jij jouw Whisky Sour naar een nog hoger niveau te tillen. Van experimenteren kun je leren zullen we maar zeggen. Er zijn al een aantal originele recepten ontdekt. Lees snel verder en probeer ze snel!
Whisky Sour maar dan in een nieuw jasje
Waarmee maak je een traditionele Whisky Sour?
- 60 ml Johnnie Walker Black Label, Johnnie Walker kopen doe je hier
- 22 ml citroensap
- 22 ml suikersiroop
- 2 scheutjes aromatische bitter
- Optioneel: eiwit voor een romige schuimlaag
Hoe maak je het?
Allereerst, doe je ijsblokjes in een glas. Vervolgens voeg je de whisky met de suikersiroop, het citroensap en optioneel het eiwit toe in de cocktailshaker. Schud 10 tot 20 keer krachtig heen en weer. Zo vormt het eiwit een schuimige kraag. Giet de vloeistof over het ijs in het drinkglas. Proost!
Winnaars van de Whisky Sour wedstrijd
Walkers Campfire
De Walkers Campfire is als winnaar bekroond tijdens een whisky wedstrijd georganiseerd door whiskymerk Johnnie Walker. 36 bartenders streden hier om de titel. Uiteindelijk waren er twee winnaars: Halil Yozgyur en Luca Acquaviva. Zij combineerden Johnnie Walker Black Label met gember, shiitake, boter en Oolong Cordial. Bij de Sonora Bar of Rosalia’s Menagerie in Amsterdam proef je deze exclusieve cocktailtrend.
Creamy Tangy
Voor de Creamy Tangy Whisky Sour heb je naast de reguliere ingrediënten 10ml amandelsiroop en marsmallows nodig. Doe de 50ml Johnnie Walker Black Label, 20ml citroensap, 15ml eiwit en 10ml amandelsiroop in een cocktailshaker. Schud goed door elkaar en giet door een zeef in een met ijsblokjes gevuld drinkglas. Rooster een marsmallow aan een stokje en serveer bovenop het glas.
Black Ruby Sour
Naast de originele ingrediënten, wordt de Black Ruby Whisky Sour verrijkt met 10ml honingwater, 10ml frambozensiroop en Johnnie Walker Black Ruby. Deze cocktail heeft een wat zoetere, fruitige smaakervaring.
Whisky Sour met Ginger Ale
Heb je de cocktail Moscow Mule al eens geproefd? Whisky Sour met Ginger Ale heeft een beetje een vergelijkbare smaak. Deze cocktail beschikt over iets minder alcohol dan de tot nu toe gepresenteerde varianten. Precies goed voor een warme zomerdag. Het is het proberen waard!
Geen cocktail, maar een ervaring
Wil je meer lezen over drinken? Lees dan verder op online lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.