Beleef de Premier Padel Tour in Rotterdam met Decathlon als titelsponsor
Beleef de Premier Padel Tour in Rotterdam met Decathlon als titelsponsor

Beleef de Premier Padel Tour in Rotterdam met Decathlon als titelsponsor

Van 9 tot en met 15 september wordt in Ahoy Rotterdam de Decathlon Premier Padel Rotterdam georganiseerd. Decathlon en Premier Padel Rotterdam zijn een samenwerking aangegaan die het sportmerk voor 3 jaar verbindt als naamgever van het grootste padeltoernooi op de Nederlandse agenda. Dit evenement wil je natuurlijk niet missen en gelukkig zijn er nog tickets voor de Premier Padel Tour Rotterdam beschikbaar.

Premier Padel Tour 2024: Dé wereldwijde top

Als we het over deze tour hebben, dan hebben we het over 4 Major toernooien (Doha, Rome, Parijs en Mexico) en verschillende P1- en P2-toernooien. Als afsluiting hebben we dan de Tour Finals. P1 is na de Majors het hoogst gerangschikte toernooi binnen Premier Padel; P2 volgt daarop. De toernooien verschillen voornamelijk in het aantal te verdienen rankingpunten en het prijzengeld.

Van 9 tot en met 15 september 2024 nemen de 48 beste dames- en herenspelers het tegen elkaar op in de strijd om de felbegeerde titel in Ahoy Rotterdam. Dit P1-toernooi belooft een spectaculaire ervaring te worden, met niet alleen de grandeur van het evenement zelf, maar dus ook de aanwezigheid van de allerbeste spelers ter wereld.

Decathlon houdt van padel

Sinds de jaren ’90 ontwikkelt Decathlon producten voor padel, een passie die tegenwoordig wordt voortgezet vanuit Madrid (de geboorteplaats van deze sport) onder hun padelmerk Kuikma. Hier ontwerpen, ontwikkelen en testen ze al hun producten zelf, in nauwe samenwerking met onder andere Horacio Ãlvarez Clementi, de Argentijnse coach en voormalig nummer 1 van de wereld. Het Padel assortiment van Decathlon is inmiddels uitgegroeid tot een breed scala aan producten, geschikt voor zowel recreatieve spelers als topsporters. Zo zullen Maxi Sánchez en Lucía Sainz, bekende namen op de World Tour, volledig gebruikmaken van Kuikma-uitrusting. Daarnaast biedt Decathlon ook producten van andere toonaangevende padelmerken aan, zoals Head en Bullpadel. Met DECATHLON10 als kortingscode wordt het nog leuker om je gear bij Decathlon aan te schaffen!

Voor al je padelgear

Decathlon biedt een breed scala aan padelproducten die zijn ontworpen voor zowel beginners als gevorderde spelers. Qua padelrackets biedt Decathlon verschillende modellen aan die variëren in gewicht en balans om verschillende speelstijlen te ondersteunen. De rackets zijn bijvoorbeeld gemaakt van materialen zoals high-end carbon en het nieuwe ‘Air Foram Frame’. Dit zorgt voor een optimale combinatie van stevigheid, kracht en controle. Ook voor je padelballen kun je terecht bij Decathlon. Het gaat om premium ballen die goedgekeurd zijn door de International Padel Federation (FIP) en veel controle en snelheid bieden (ook bij vertragende omstandigheden). Daarnaast biedt Decathlon functionele en comfortabele padelschoenen en kleding voor zowel heren als dames. Kleding gemaakt van ademende en flexibele stoffen zodat je maximale bewegingsvrijheid en comfort hebt tijdens je wedstrijden. Al met al omvat het assortiment van Decathlon alles wat een padelspeler nodig heeft om op zijn best te kunnen presteren.

De samenwerking

Het partnership tussen beiden sluit volgens Lisa Noraz, CEO van Decathlon Nederland, naadloos aan bij de visie en strategie van het sportmerk: “Het succes van de World Padel Tour in 2023 was geweldig! De groei van de sport padel is nog steeds gigantisch, kijkend naar zowel spelersaantallen als fans en toeschouwers op tv. We zijn daarom trots om ons als titelsponsor te verbinden aan Premier Padel Rotterdam. Wij geloven dat we, samen met de andere partners van Premier Padel Rotterdam, de padelsport nog groter en populairder kunnen maken. Dit zodat iedereen, van beginner tot expert, deze sport kan gaan beoefenen. We kijken uit naar een fantastisch evenement in september. Decathlon en de spelers zijn “Ready to Play”!”

“Ready to Play” is de nieuwe wereldwijde slogan van Decathlon. Hiermee wil Decathlon mensen inspireren en motiveren om zich aan te sluiten bij haar missie: “move people through the wonders of sport”. Premier Padel Rotterdam, waar topsport en breedtesport samenkomen in Ahoy Rotterdam, sluit perfect aan bij de visie en producten van Decathlon. 

Toernooiorganisator Marc Nipius deelt het enthousiasme: “We zijn enorm trots op het partnership met Decathlon als titelsponsor. Padel is al jarenlang één van de meest populaire sporten. Decathlon is een gevestigde naam in de sportwereld en onmisbaar geworden. Zo vind je er ook alles voor padel: van rackets en ballen tot kleding en schoenen. Samen geven we een nog grotere impuls aan padel in Nederland en zorgen we ervoor dat Decathlon Premier Padel Rotterdam een onvergetelijke ervaring wordt.”

Beleef padel tijdens de Premier Padel Tour in Rotterdam, enjoy goodlife!

Vind meer sportnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.